ניוקי גבינות

שיתוף ב facebook
שיתוף ב print
שיתוף ב email
שיתוף ב whatsapp

מרכיבים:

  • 500 גר׳ ריקוטה עברי
  • 300 גר׳ קמח
  • 100 גר׳ גבינת קשקבל עברי מגורדת
  • ביצה בינונית + חלבון
  • מלח, פלפל שחור, אגוז מוסקט

אופן ההכנה:

  • מניחים את הריקוטה בין שתי מגבות נקיות ולוחצים על הגבינה על מנת לייבש אותה.
  • העבירו את הריקוטה היבשה לקערה והוסיפו 250 גר׳ קמח, ביצה 1 ותערבבו (במידה והבצק עדיין לא מתאחד ומגובש מספיק תוסיפו עוד חלבון).
  • תוסיפו את גבינת קשקבל עברי המגורדת, מעט מלח, פלפל שחור ואגוז מוסקט ותערבבו.
  • במידה והבצק לא מספיק מאוחד ניתן להוסיף את הקמח שנותר.
  • נותנים לבצק לנוח עד שעה, לאחר מכן מקמחים את משטח העבודה, מכינים מהבצק נקניקים בעובי 1-2 ס״מ.
  • חותכים את נקניק הבצק לחתיכות שוות לפי הגודל הרצוי – את החתיכות מניחים על מגבת יבשה.
  • מבשלים במים רותחים עם מלח והניוקי מוכן כשאר הוא צף.
 
איזה רוטב? מה שהכי בא לכם, תשתוללו.

בתאבון