לזניה
מרכיבים:
בקערה 1
- 350 גר׳ עגבניות מרוסקות
- 2 כפות רסק עגבניות
- 3 כפות שמן זית
- 3 שיני שום כתושות
- 1 כפית אורגנו/ בזיליקום יבש
- מעט מלח ופלפל
- כף שטוחה של סוכר
- חצי כוס מים רותחים
קערה 2
- חצי קופסא של גבינת טובורג עברי (225 גר׳)
- חצי קופסא של גבינה לבנה
- חצי כוס גבינת קשקבל עברי מגורדת
- 100 גר׳ גבינה בולגרית עברי מגודרת
חצי כוס מיקס של גבינת קשקבל עברי וצהובה מגורדת לפיזור מעל.
אופן ההכנה:
- משמנים תבנית פיירס ומניחים שכבה של דפי לזניה עד כיסוי התחתית.
- שופכים 1/4 מקערה 1 (רוטב העגבניות) ו1/3 מקערה 2 (תערובת הגבינות) מניחים שכבת עלי לזניה. חוזרים על פעולה זו 3 פעמים
- השכבה העליונה היא רוטב העגבניות, עליה לפזר גבינת קשקבל עברי מגורדת וגבינה צהובה מגורדת.
- מכניסים לתנור שחומם מראש ל180 מעלות.
- אופים במשך 40 דק׳ עם כיסוי של נייר כסף ולאחר מכן עוד 15 דק׳ ללא נייר כסף