לזניה

שיתוף ב facebook
שיתוף ב print
שיתוף ב email
שיתוף ב whatsapp

מרכיבים:

בקערה 1

  • 350 גר׳ עגבניות מרוסקות
  • 2 כפות רסק עגבניות
  • 3 כפות שמן זית
  • 3 שיני שום כתושות
  • 1 כפית אורגנו/ בזיליקום יבש
  • מעט מלח ופלפל
  • כף שטוחה של סוכר
  • חצי כוס מים רותחים

קערה 2

  • חצי קופסא של גבינת טובורג עברי (225 גר׳)
  • חצי קופסא של גבינה לבנה
  • חצי כוס גבינת קשקבל עברי מגורדת
  • 100 גר׳ גבינה בולגרית עברי מגודרת
חצי כוס מיקס של גבינת קשקבל עברי וצהובה מגורדת לפיזור מעל.
 

אופן ההכנה:

  • משמנים תבנית פיירס ומניחים שכבה של דפי לזניה עד כיסוי התחתית.
  • שופכים 1/4 מקערה 1 (רוטב העגבניות) ו1/3 מקערה 2 (תערובת הגבינות) מניחים שכבת עלי לזניה. חוזרים על פעולה זו 3 פעמים
  • השכבה העליונה היא רוטב העגבניות, עליה לפזר גבינת קשקבל עברי מגורדת וגבינה צהובה מגורדת.
  • מכניסים לתנור שחומם מראש ל180 מעלות.
  • אופים במשך 40 דק׳ עם כיסוי של נייר כסף ולאחר מכן עוד 15 דק׳ ללא נייר כסף

בתאבון