טארט טאטן בצלים מזוגגים וגבינת לוצ'יאנה

מרכיבים:

 

לטארט טאטן קוטר (26)

למלית:
  • בצלים אדומים חצויים – 8 יח'
  • שמן זית 1/3 כוס
  • חומץ בלסמי 120 מל'
  • סוכר דמררה 100 גר'.
לבצק:
  • קמח 250 גר'
  • חמאה 100 גר'
  • גבינת לוצ'יאנה עברי מגורדת דק 100 גר'
  • כף 1 חומץ
  • מלח 1/2 כפית
  • סוכר 1 כף .
  • 100 גר' של גבינת לוצ'יאנה מגורדת
  • 150 גר' פטה או בולגרית

אופן ההכנה:

הכנת הבצלים:  מחממים תנור ל180 מעלות, משמנים תבנית ומניחים .נייר אפייה בקוטר התחתית ומשמנים גם את הנייר מעט.
חותכים כל בצל ל2 חצאים לרוחב (או לפרוסות בעובי 2 סמ), מערבבים בקערה גדולה שמן זית, חומץ בלסמי וסוכר ומוסיפים פנימה את הבצלים ומערבבים. מניחים את הבצלים בתבנית, צפוף ככל שניתן כשהחלק החתוך על התבנית. את כל הנוזלים מפזרים מעל ואופים כ-30 דק' עד שהבצלים מזוגגים

הכנת הבצק: במעבד מזון שמים את הקמח, חמאה, גבינה ומעבדים לפירורים דקים, מוסיפים חומץ ומעבדים לפירורים גסים, אוספים לבצק ועוטפים בניילון נצמד. מניחים במקרר לשעה ולאחר שהבצק הצטנן, מרדדים את הבצק לעיגול גדול מקוטר התבנית ב2 ס"מ.
הבצק צריך להיות בעובי 3-4 מילימטר.
 מפזרים מעל הבצלים האפויים מעט טימין וגבינות ומכסים בבצק. מכניסים את השולים בן הבצלים ודופן התבנית אופים כ- 45 דקות או עד שהבצק שמזהיב ויציב ממתינים כ- 5 דקות והופכים.
מעטרים בגבינת פטה אובולגרית מפוררת וטימין טרי ומגישים.

מתכון של Ruth Oliver
 צלמת  Tal Sivan-Ziporin

בתאבון