כנאפה ג׳יבן עיראקי מלוחה

מרכיבים:

מצרכים:

חומרים למחבת בקוטר 22-24 ס"מ:

  • 250 גרם איטריות קדאיף
  • 100 גרם חמאה רכה  מאוד- עברי
  • 200 גרם ג'יבן מגורדת – עברי
  • 200 גרם גבינת מוצרלה  מגורדת – עברי
  • 2 עגבניות אדומות ובשלות פרוסות דק
  • 1 שן שום פרוסות דקות
  • 1 פלפל ירוק חריף פרוס

סלסה ורדה:

  • 1/2 צרור פטרוזיליה
  • 1/2 צרור כוסברה
  • 3 שיני שום
  • 1/2 כוס שמן זית
  • 5 כפות חומץ
  • מלח פלפל שחור גרוס
  • 50 גרם קשקבל  מגורר
 

אופן ההכנה:

  • מכינים את הסלסה ושומרים במקרר עד להגשה.
  • מעבדים את כל חומרים הסלסה כולל הגבינה לתערובת דיי נוזלית  במעבד מזון במידה ויש צורך לדלל מוסיפים עוד שמן זית, טועמים ותקנים תיבול.
  • מכינים את הכנאפה מורחים על מחבת קרה כ-70 גרם חמאה רכה מסדרים מעל מחצית כמות אטריות הקדאיף דוחסים מעט. מפוררים את הגבינה ומפזרים מעל הקדאיף מניחים מעל פרוסות עגבניות פלפלים חריפים, שום, מומלץ לא להגיע עד השוליים אלא להשאיר ס"מ חשוף. מפזרים מעל את יתרת הקדאיף ומטגנים מעל להבה בינונית-נמוכה. מדי פעם דוחסים בעדינות בעזרת תרווד.
    מטגנים כך כ- 5 דקות, בודקים את התחתית: כשצבע התחתית זהוב הופכים לפני שמחזירים למחבת את הכנאפה שמים את היתרה של החמאה על המחבת (ניתן לקרר את המחבת לפני ואז קל יותר למרוח את החמאה) מחזירים את הכנאפה שהצד העשויי למעלה, מטגנים את הצד השני עוד 5 דקות עד שגם זהוב. מעבירים לכלי הגשה, מפזרים ומגישים חם לצד הסלסה ורדה.
  • מתכון של Ruth Oliver
  • צלמת  Tal Sivan-Ziporin

בתאבון