עוגת גבינה קלאסית

מרכיבים:

מצרכים לבסיס העוגה :

  • 150 גרם פירורי ביסקוויט (לוטוס/פתי בר)
  • 1 כף ממרח לוטוס
  • 25 גרם חמאה

מצרכים למלית :

  • 750 גבינת שמנת עברי
  • 500 גרם גבינת ריקוטה עברי
  • 1 כוס סוכר
  • גרידה מלימון שלם
  • 6 ביצים גודל L
  • 1 כף קמח
  • 40 גרם אינסטנט פודינג וניל
  • 1 כפית תמצית וניל

לציפוי

  • חצי מיכל שמנת חמוצה
  • 2 סוכר וניל


לקישוט

  • פירות יער טריים

אופן ההכנה:

מכינים את התחתית:
שמים במעבד מזון ביסקוויטים, ממרח לוטוס וחמאה ומעבדים לפירורים לחים מרפדים את תחתית התבנית.

מכינים את המלית:

מערבבים  בקערה גבינות, להוסיף מחצית כמות הסוכר, וניל וגרדת לימון, חלמונים קמח אינסטנט לתערובת אחידה.
מקציפים חלבונים עם מחצית כמות הסוכר לקצף יציב אך לא קשה מידי.
מקפלים ומאחדים את החלבונים עם והגבינה, לתערובת אחידה.
יוצקים את התערובת מעל שכבת הביסקוויטים,  אופים  ב180 מעלות 10
מנמיכים את החום ל- 120 ולהמשיך לאפות עוד 40 דקות.
(העוגה מוכנה כשהתייצבה ולא בהכרח זהובה מאוד).

מצפים את העוגה:

מערבבים את השמנת עם סוכר וניל יוצקים על פני העוגה ואופים עוד 5 דקות.
מקררים את העוגה היטב מקשטים ומגישים.
לעוגה בגובה 5-6 ס"מ תבנית בקוטר 24

ניתן לרכוש את כל הגבינות שלנו בחנות המחלבה במושב עזריה ובפארק אריאל שרון.

מתכון של Ruth Oliver צלמת Tal Sivan-Ziporin

בתאבון